Monday, March 11, 2013

Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah

 Isnin, 11/03/2013

-Pendaftaran bagi Daurah Penghayatan Remaja Islam yang akan diadakan pada 25/03/2013 hingga 28/03/2013 ini TELAH DITUTUP. Harap maklum.

Kuliah Syarah Al-Hikam bersama Dr. Zulkifli bin Mohamad Al-Bakri akan diadakan pada hari Rabu ini, 13/03/2013 selepas solat maghrib bertempat di Dewan Solat Bawah, MSSAAS. Siaran secara langsung program ini boleh ditonton menerusi pautan di bawah ini:
http://www.ustream.tv/channel/masjid-sultan-salahuddin-abdul-aziz-shah

-Kuliah Maghrib Khas bersama Ustaz Azhar Idrus, akan diadakan pada hari Sabtu, 23 Mac 2013 bersamaan 11 Jumadil ‘Awal 1434 hijrah, Selepas Solat Maghrib, bertempat di Dewan Solat Utama, Masjid Sultan Salahuddin Abduln Aziz. Siaran secara langsung program ini boleh ditonton menerusi pautan di bawah ini:
http://www.ustream.tv/channel/masjid-sultan-salahuddin-abdul-aziz-shah

-Program Tafaqquh Fiddin oleh Al-Fadhil Al-Walid Sheikh Muhammad Nuruddin Marbu Abdullah Al-Banjari Al-Makki akan diadakan pada hari Ahad, 24/3/2013 selepas Solat Maghrib bertempat di Dewan Solat Atas MSSAAS. Antara pengisian ialah solat tasbih dan tausiah. Siaran secara langsung program ini boleh ditonton menerusi pautan di bawah ini:
http://www.ustream.tv/channel/masjid-sultan-salahuddin-abdul-aziz-shah

-Kursus Pengurusan Jenazah, akan diadakan pada hari sabtu, 16 Mac 2013 bersamaan 4 Jamadil’Awal 1434 hijrah, bermula jam 8.00 pagi hingga 5.00 petang, bertempat di Dewan Seminar, Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah.Yuran penyertaan 50 ringgit Malaysia seorang.Pendaftaran boleh dibuat di Pejabat pentadbiran Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah.

-Unit Pengimarahan Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, telah membuka pendaftaran bagi Keahlian Sukarelawan baru. Pendaftaran adalan percuma, terbuka kepada individu yang berumur 16 tahun ke atas. Pendaftaran boleh dibuat di Pejabat Pentadbiran Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah.
 Maklumat Lanjut : https://www.facebook.com/masjidssaas

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi melawati blog ini dan memberikan komen..
Mudah2an Allah merahmati kita.. Allah humma Amin!