Tuesday, January 4, 2011

Selamat Tahun Baru..

Salam 1 malaysia,

Pertama skali aku ingin memanjatkan kesyukuran yg tidak terhingga kehadrat Allah s.w.t, tuhan yg maha pemurah dan maha pengasihani.. Tuhan sekelian alam, Dia yg paling berkuasa dan tiada yg sebanding dgn Nya..

Maha suci Allah s.w.t, sedar atau tidak kita kini telah melangkah ke tahun 2011. Cuba kita renungkan apa yg telah kita tinggalkan di tahun 2010? segala kenangan manis dan pahit kte telah lalui..
Cuba renungkan Apa yg kte kecapi? Adakah azam / matlamat yg kite tanam pada awal tahun telah dicapai? Sekiranya belum trcapai, maka jgnlah kte bersedih / mengeluh sebab kebiasaannye jika matlamat kte belum tercapai mungkin disebabkan masa yg xmencukupi / modal / usaha.. Cuba kite check semula..

Apa pun usaha yg brterusan perlu dilakukan.
Bgi aku, alhamdulillah apa yg dihajati pd tahun 2010 telah tercapai.. Syukur ke hadrat ilahi kerana dimurahkan rezeki aku dan aku berharap ianya berterusan..

Akhir kalam.. Selamat tahun baru 2011, semoga kite lebih bersedia dlm menempuh cabaran baru yg lebih sukar serta kita senantiasa dilindungi oleh allah s.w.t.
Semoga tahun baru nih memberikan lebih banyak kegembiraan dan kejayaan kepada kite semua..

SELAMAT TAHUN BARU 2011!!!

Khairulnawawi.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi melawati blog ini dan memberikan komen..
Mudah2an Allah merahmati kita.. Allah humma Amin!